Assalamualaikum...

Hari ni baru berpeluang nak posting...
Sebenarnya banyak sangat perkara yang berlaku bulan lepas dan bulan ni yang tak sempat ana cerita kat sini...














Antaranya Majlis Tahlil Kesyukuran Anniversary ana dan isteri yang kelima dan birthday Afnan yang keempat, serta majlis menyambut Ramadan Al-Mubarak...... Alhamdulillah, majlis tu berjalan lancar dan ramai jugak yang datang... Cuma hujan lebat seketika tetap tak mematahkan semangat team BBQ KTI untuk meneruskan perjuangan memanggang BBQ. Terima kasih kepada semua yang hadir... Sedar tak sedar, dah lima tahun rupanya rumahtangga kami terbina, dah banyak pengalaman pahit manis yang kami lalui bersama dari zaman belajar hinggalah ke zaman nak membina keluarga.. Alhamdulillah, Allah mengurniakan kebahagiaan buat kami... Doakan, kebahagiaan ini berterusan dan kami dapat menjadi keluarga yang soleh insyaAllah....














Seterusnya, program Ifthar KTI yang berlangsung di Dewan Belia awal Ramadan lalu, yang banyak meninggalkan kenangan manis bagi ana dan semua warga KTI yang lain... Di majlis ini jugalah terlantiknya Majlis Tertinggi baru KTI... Apa yang ana boleh katakan, program ni memang simple but nice, tak de pressure, penuh pengisian dan ukhwah... Program sebegini memang ana harapkan dari KTI... Terima kasih kepada penggerak program khususnya Pengarah kita Qausar dan semua yang terlibat serta yang hadir walaupun ada yang datang dari jauh... Selamat Berkhidmat bagi MT dan AJK KTI baru... Semoga MT lama boleh bagi tunjuk ajar...














Last but not the least, peluang ana bertemu dengan seorang Sheikh dari Syria merupakan satu peluang yang sangat indah... Pada mulanya, ana dan sahabat terdengar bacaan seorang Imam jemputan di Majlis Wilayah melalui Radio IKIM... Esoknya, lepas show ifthar, ana dan fairus terus ke Masjid Wilayah untuk solat di sana.. Memang syahdu bacaan Sheikh ni, doa Qunut dia saja cukup syahdu sehingga ramai juga makmum yang menitiskan air mata....















Kemudian esoknya, ana call Masjid Wilayah untuk menghubungi Sheikh ni... Sehinggalah ana berhubung dengan seorang orang kaya yang beriman bergelar datuk yang bertanggugjawab menaja perbelanjaan sheikh ni sepanjang berada di Malaysia.... Rupa-rupanya sheikh ni Imam tetap sepanjang Ramadan di Masjid Bukit Damansara... Esoknya, bertemankan seorang sahabat lama yang fasih berbahasa arab, ana telah solat di Masjid ini dan berpeluang bertemu sheikh ini.... Kami sempat menyampaikan cenderahati berupa CD-CD tarannum dan Nasyid terbitan IRSB kepada Sheikh ni. Nama Sheikh ni adalah Sheikh Mou'tasem Billah Al-Asali. Beliau adalah Qari'ul Munsyid, Qari dan penasyid, siap ada kumpulan nasyid sendiri... Beliau berasal dari Syria dan anak kepada seorang Qari terkenal di Syria... 10 orang adik-beradik beliau semuanya Qari'...















Rupa-rupanya, doa ana untuk bertemu Sheikh ni telah dimakbulkan Allah bahkan diberi lebih dari itu... Ana dan sahabat ana serta Fairus telah dipelawa menghantar beliau ke Hotel beliau di Kuala Lumpur... Kami juga dialu-alukan sebagai tetamu di bilik hotel beliau... Sempat jugak beliau mintak tolong ana tengok2kan Laptop baru dia yang dihadiahkan dari Datuk tadi.... Sempat kami berbincang beberapa perkara sambil menjamah buah kurma... Insya Allah kalau diberi peluang, semoga ana dapat berjumpa lagi dengan Sheikh ini.... Kalau anda nak dengar bacaan beliau, boleh layari www.moutasem.com, boleh download video dan audio bacaan beliau di ruangan media... Video beliau baca quran masa kecik pun ada...

Setakat itu dulu untuk kali ini, selamat melalui 10 malam terakhir Ramadhan dan semoga bertemu dengan Malam Al-qadar dan mendapat rahmatNya... amiinnn....













|
1 Response
  1. amboi..sampai boleh ikut macam tu sakli..nak seribu daya kan?:) abg amin, acu pekabar? lama x jumpa dia.kalu berkesempatan, bgtaulah keadaan dia macam mana sekarang...


Blog Widget by LinkWithin